Dashboard | +Follow
cause cold
nostalgia
chills me to the bones
tag please or die
Your tagboard codes here.
Qisya Elaira says hi

hai my name is qisya elaira turn to 21 an accounting student i love to write a random things..so,if you guys feel annoyed..please,don't read it ok

welcome to my humble blog!

Link Link Link
Rabu, 4 Jun 2014 @ 2:07 PTG
#FACTSABOUTME
fakta #1
suka tidur-yup,untuk pengetahuan anda semua..aku ni suka sangat tidur..lagi2 bila aku dah tak tau nak buat apa..aku akan tidur..bosan pun tidur..ada masalah pun tidur..bila sedih pun tidur..tidur tidur tidur..sebab bagi aku dengan tidur ni boleh selesaikan segala apa yang aku rasa..bila aku tidur,seolah2 aku bangun nanti masalah tu akan hilang..so,bila aku tidur aku takkan sedar aku buat apa..kadang-kadang tanpa aku sedar,aku reply mesej pun mamai..kadang-kadang cakap dalam tidur..huhu..

fakta #2
pemalu/segan-hah..yang ni penyakit paling kritikal buat aku..aku nie pemalu yang teramat2,lagi2 bila dengan stranger..aku jenis bila dengan stranger,aku tak tau nak start conversation tu macam mana..so,aku nak dia yang start dulu n bila aku rasa aku selesa dengan dia..so,sikit2 aku dah boleh sembang dah..

fakta #3
suka berkawan dan pandai berkawan-first impression orang akan kata aku ni seorang yang sombong..yela,macam aku mention dekat atas..aku nak orang tu yang start conversation dengan aku tapi bila dah aku selesa bersembang,barulah dorang tau sebenarnya aku nie seorang yang "friendly". and orang suka berkawan dengan aku..entahlah,doranglah yang cakap..huhu

fakta #4
sensitif aka cepat sentap-hah..yang ni memang fakta gila..sebab apa?aku ni suka sangat cepat nak sentap..lagi2 bila orang tu bergurau dengan aku..aku suka take it as serious..lepas tu,bila aku dah tacing and dah penat nangis baru aku akan terpikir balik,kenapa pula aku nak kena sentap?walhal dia just gurau je pun?ntah..and aku tak boleh tengok movie or pape jela yang ade part sedih2 sebab tak semena2 airmata aku akan menitis..hah..tak payah nak kena pakai eyemor ke potong bawang ke..korang tunjuk je video sedih kat aku,confirm aku akan menangis..sebab ibu aku cakap hati aku ni lembut orang yew..sekeras2 kepala aku nie,kalo kena cara aku boleh dicairkan..perh!macam tula..

fakta #5
anak ayah-aku ni kira anak yang paling rapat aka manja dengan abah aku..daripada kecil lagi,kalau pergi mana2 mesti aku nak ikut..tak kesahlah pergi tengok orang bertinju ke,tengok bola ke,pergi kerja pun kadang2 aku akan ikut..kadang2 malam pun aku nak tidur dengan abah aku..time kecil laa..sampai macam tu sekali..sebab tu aku ni kira dalam famili paling agresif sikit..huhu..

fakta #6
ada kembar-yes,i've my own twin..betul2 punya kembar tau..time kecil2 muka kteowg ketara nampak sama tapi bila dah besar ni dah kurang sikit..kalo orang kata kembar suka berkepit juga kan?tapi kteowg tak..lagi2 kteowg anggap macam kawan je..hahaha..

fakta #7
hate number -aku paling tak suka benda2 yang melibatkan nombor2 ni..daripada kecil aku memang tak suka matematik tapi percaya ke tak,benci2 aku benda yang kira2 ni,aku sambung pelajaran dalam perakaunan yang kena kira2..yup,true..kadang2 benda yang kita benci tulah yang akan menjadi rezeki kita..insyaaallah..macam orang cakap"benci2 nanti sayang.."ewaaahhh..hahaha..

fakta #8
cepat tertekan-aku tak boleh hidup dalam situasi dimana ade aura "pressure" macamada orang lain  tengah settlekan problem ke,ade orang berperang ke etc etc etc..aku tak boleh!walaupun tu bukan problem aku tapi aku still akan rasa juga..

fakta #9
suka menulis-aku suka menulis..aku suka buat karangan tapi aku tak boleh direct buat macam tu je..kena ada situasi n idea tu kena tiba-tiba datang,barulah aku boleh buat..dalam kepala aku nie..macam-macam idea yang datang..so,kadang-kadang boleh buatkan RAM otak aku nie penuh..so,sebab tu aku kena keluarkan dengan menulis..

fakta #10
manja-ye2,yang ni aku mengaku..aku seorang yang manja..tapi bukan dengan semua orang..dengan orang tertentu je..siapakah?s.e.c.r.e.t ^_^

*fakta-fakta lain akan diupdate kemudian*










0 Comment(s) back to top?
monthly archive

Januari 2012 Mei 2012 Februari 2013 Jun 2013 September 2013 Oktober 2013 April 2014 Mei 2014 Jun 2014 Disember 2014 April 2015
recent entries

Apa sebenarnya girls mahukan/harapkan pada si dia?... seni tie dye and something cool about it me vs friend third person #FACTSABOUTME cinta itu kadangkala seperti sebuah permainanibara... untold story behind a girl's favourite song up to date=update moments zahirnya kehidupanku
LAYOUT BANNER COLORS MINIICONS