Dashboard | +Follow
cause cold
nostalgia
chills me to the bones
tag please or die
Your tagboard codes here.
Qisya Elaira says hi

hai my name is qisya elaira turn to 21 an accounting student i love to write a random things..so,if you guys feel annoyed..please,don't read it ok

welcome to my humble blog!

Link Link Link
Ahad, 26 April 2015 @ 1:42 PTG
Apa sebenarnya girls mahukan/harapkan pada si dia?

Assalamualaikum

Ok,harinie tetiba pop!muncul idea di dalam fikiran..cehh..topik ni agak interesting juga but first of all,topik nie no racist gender.it's just my opinion in my perspektif as a girl and maybe bagi lelaki berbeza.so if don't mind you guys need to be open minded ok sebab apa yang aku bakal tulis ni bukan salah sesiapa tapi kita cuba untuk memperbaiki diri masing-masing.

Topik ni aku dapat secara tidak sengaja or mungkin boleh dikatakan kebetulan aku tengah dok scroll my twitter and suddenly aku tertarik dengan satu twitter bernama "@twtLelaki"
aku rasa terpanggil nak bagi my opinion on this topik yang tengah dia bincangkan bersama followers yang lain.So,aku reply as my opinion dekat my blog.hehehe
Dalam twitter dia memberi tahu "women by contrast,are little more complicated.Apa yang perempuan mahu selalunya seperti list membeli belah untuk menentukan adakah lelaki itu sesuai untuk dia."yup,lumrah bagi seorang wanita untuk mencari ciri-ciri lelaki yang diidamkan tetapi tak semua dalam list tu dia akan follow 100%.Lumrah juga seorang wanita membuat list agar dia tidak salah memilih lelaki yang bakal menjadi seseorang yang terpenting dalam hidup dia.
Dalam twitnya juga,dia telah menyenaraikan beberapa senarai apa sebenarnya perempuan mahukan pada pasangannya.
  1. independence-mereka mahu lelaki yang pandai membuat keputusan sendiri,berusaha untuk keselesaan sendiri dan sebagainya.ini kerana she wants someone who can carry his own weight in relationship
  2. rupa paras-perempuan merupakan makhluk yang cantik Tuhan ciptakan.so,perempuan amat menitik berat pasal rupa paras.so,lelaki atleast try untuk nampak KEMAS 
  3. positivity-nobody wants to be with someone who is sarcastic and cynical all of the time.it"s exhausting especially women,mereka kurang gemar orang selalu moody setiap masa
  4. communication skills-perempuan suka lelaki yang tahu how to start a good conversation.who can express themselves and who are at least willing to listen to them when they talk about anything
  5. sociability-perempuan suka lelaki yang pandai bergaul tidak kira bagaimana pun kawan dia dan si lelaki jenis tidak awkward. (pandai sesuaikan mengikut keadaan)
  6. intelligence-many women find smarts as sexy as physical appearance but jangan acah bijak.jangan berbual soal benda yang anda tidak tahu.
  7. passion-perempuan suka habiskan masa bersama dengan si lelaki especially bila bersama buat benda yang lelaki itu suka,example,go to do some activities together.
  8. sense of humor-a good sense of humor just means you know how to tell and take a joke tetapi tidak bermakna anda perlu try hard jadi kelakar.
  9. ambitious-perempuan suka lelaki yang bercita-cita dan memikirkan tentang masa depan.it's indicates of certain attractive personality traits like commitment,discipline,strong,work ethic.
  10. confidence-even if you can't categorize yourself as"the total package".as long as you feel good about what you have to offer,and as long as you're comfortable with yourself,you have a shot.
but,ini hanya MAJOR list sahaja terpulang pada anda si lelaki untuk follow atau tidak.but for girls and as for me,yang mahu demand lelaki handsome,pastikan rupa kita juga setaraf dengan kehendak kita dan pastikan diri kita juga dalam kategori yang terbaik.maksudnya,kita kena make sure cermin dahulu diri kita adakah kita betul-betul layak untuk lelaki yang perfect yang sudah kita listkan itu sedangkan kita pun tidak perfect?tepuk dada tanya akal.actually,rupa paras tidak menjamin kebahagiaan and sweet sesebuah relationship but kalau dapat tu alhamdulillah,bonus untuk anda.you want the best?be the best.don't just say "i want a man who understand me"but you refuse to understand your man too.just improved sikit-sikit to be better.
hah,yang lelaki tu mesti dah dok gelak-gelak an,korang tu pun sama.nak perempuan cantik,alis mata lentik,badan seksi,takpun perempuan lemah lembut,sedap mata memandang,make sure cermin diri dahulu sebelum demanding.some unrealistic men mahukan perempuan serba serbi tahu segalanya.ingat!dia mahu jadi wife korang bukannya bibik.some men also think that all women must know how to cook and clean the house.korang kena ingat juga,adakah dia akan teman anda susah senang sentiasa?oneday,dia pun akan pergi dalam hidup korang.so,if girls korang tu tak tahu serba serbi as long as dia mahu improved walaupun sikit,it's good enough..encouraged die dengan pujian,perempuan mana tak suka lelaki yang dia sayang memuji.betul tak?for boys,women nie walaupun nampak complicated tapi kalau korang pandai tarik perhatian dia,actually takdelah susah pun.tak perlu takut.and please tolong jaga kekemasan diri.good looks doesn't mean perlu handsome.ia bermaksud anda perlu kelihatan kemas dan bersih.cukuplah jaga penampilan like potong rambut dan sebagainya.for women,don't expect too high ok?accept the way he is.sometime,the flaws will flourish your relationship more.
so,korang at least try untuk jadi yang terbaik.it's also for me.sama-sama perbaiki diri.tiada manusia yang sempurna.

0 Comment(s) back to top?
monthly archive

Januari 2012 Mei 2012 Februari 2013 Jun 2013 September 2013 Oktober 2013 April 2014 Mei 2014 Jun 2014 Disember 2014 April 2015
recent entries

seni tie dye and something cool about it me vs friend third person #FACTSABOUTME cinta itu kadangkala seperti sebuah permainanibara... untold story behind a girl's favourite song up to date=update moments zahirnya kehidupanku kerenahku..
LAYOUT BANNER COLORS MINIICONS