Dashboard | +Follow
cause cold
nostalgia
chills me to the bones
tag please or die
Your tagboard codes here.
Qisya Elaira says hi

hai my name is qisya elaira turn to 21 an accounting student i love to write a random things..so,if you guys feel annoyed..please,don't read it ok

welcome to my humble blog!

Link Link Link
Khamis, 24 Mei 2012 @ 11:57 PTG
story-i love u my boy(bab 4)

akhirnya,sesi persekolahan berakhir..qaisara seperti biasa tergesa-gesa ingin pulang awal."qaisara!kenapa kau tergesa-gesa ini?rileks la,apa kata lepas ini kita pergi lepak-lepak dekat "coffee house" nak tak?aku dengar ada kedai baru buka dekat sekitar sini dan mereka kata makanan dekat situ sedap..jomlah qaisara kita pergi ye??"kata Aisyah..qaisara hanya tersenyum.."maaflah,aku terpaksa balik awal hari ini sebab ada saudara aku hendak datang rumah.."Aisyah membuat muka kesiannya itu..dia tahu kelemahan qaisara dan dia mesti akan tewas juga akhirnya.seperti yang dijangka,qaisara mula berasa kesian.."Alahai,ini yang lemah aku tengok ini.."bisik hati qaisara..qaisara berkira-kira mahu pergi tapi apabila melihat muka aisyah itu membuatkan hati die terus menjadi lembut.."oklah,tapi kali ini saja ye.."kata qaisara.."wah!!terima kasih.sayang kau,qaisara..kaulah sahabat aku selama-lamanya.."Bodek Aisyah mmbuatkan qaisara berasa geli hati."oh,baru sekarang ini kau nak sayang aku ye..ini yang nak nangis ini..sob3!"sakat qaisara..lantas,Aisyah mencubit lengan qaisara lalu mereka ketawa bersama..

sampai saja mereka di "coffee house",mereka mula memesan pesanan.."eh2..qaisara..itu bukan si haikal ke?"bisik Aisyah.Qaisara mula tercari-cari kelibat Haikal seperti dikatakn oleh aisyah..di suatu sudut berdekatan dengan tingkap,qaisara melihat Haikal bersama-sama rakan-rakan sekolah lamanya..qaisara seakan-akan terpesona degan personaliti yang dimiliki oleh Haikal sehingga dia tidak menyedari Aisyah sedang memerhatikannya."qaisara..woi,qaisara!apa yang dimenungkan tu??"Bentak Aisyah menyebabkan qaisara seperti baru tersedar daripada mimpi indahnya itu."hah??apa yang kau cakapkan tadi?"kata qaisara."tiada apa-apalah,oklah weh..aku nak pergi order ini..kau nak apa?biar aku pergi order sekali?"Kata Aisyah smbil mengeleng-gelengkan kepalanya.."kau orderlah apa yang kau order itu..aku nak yang sama dengan kau"qaisara mula berasa malu.."ish,aku ini..apalah..boleh pula terlajak usha mamat tu.hmm..tapi not bad la dia..kemas,suka tersenyum..memang ada dalam senarai ciri-ciri laki idaman aku..haish,apa yang aku asyik fikirkan ini..fokus qaisara..jangan terpedaya!"bisik hati qaisara..namun,dia mula berasa seperti ada seseorang sedang memerhatikannya..qaisara mula berpaling untuk mencari siapakah gerangannya yang sedang memerhatinya itu.tergamam qaisara apabila die melihat Haikal merenung tajam ke arahnya."alamak,kenapa pula mamat ini pandang aku semacam?dia tahu ke apa yang aku fikirkan tadi?jangan-jangan dia ada kuasa psikik..aduh!macam mana ini??nak lari ke?tak boleh..kesian pula aku dekat si Aisyah.."akhirnya,Aisyah datang tepat pada masanya."qaisara,kenapa dengan kau?kenapa muka kau nampak pucat saja ini?"kata Aisyah terkejut.."oh,err!aku rasa kurang sihatlah aisyah.."kata qaisara berbohong."La.. kenapa tak cakap awal-awal?ini mesti tadi kau nak balik awal sebab kau nak berehat dekat rumah bukan?maaflah qaisara sebab paksa kau datang sini..kalaulah aku tahu tadi dah lama aku tak jadi ajak kau.."kata Aisyah serba salah."Eh,tidak adalah..saya tak kesah pun.saya pun nak rasa juga makanan dekat sini..sudahlah,jomlah kita makan.."kata qaisara menjernihkan suasana.qaisara mula berlagak seperti tiada apa yang berlaku..terlintas di hati qaisara..kenapa dia mula berasa seperti ini??adakah qaisara sudah mula terkena virus cinta??oh!tidak mungkin..

0 Comment(s) back to top?
monthly archive

Januari 2012 Mei 2012 Februari 2013 Jun 2013 September 2013 Oktober 2013 April 2014 Mei 2014 Jun 2014 Disember 2014 April 2015
recent entries

story-i love you my boy!(bab 3) story-i love you my boy!(bab 2) story-i love you my boy!(bab 1)
LAYOUT BANNER COLORS MINIICONS